BONGKAR 3 PENIPUAN DAN FITNAH JUJU.

Diterbitkan pada: 4:43PM 16/12/2016
Kategori: Uncategorized
503 Pembaca

 

Sosok yang mengaku sebagai penjuang sebenar hanya menjual penipuan dan fitnah kepada masyarakat media sosial secara tidak sedar. Yang menhairankan ramai yang mengikut dan menyokong penipuan yang dilakukan oleh JUJU.

Pertama dari awal kemunculan JUJU asyik menyatakan akan mendedahkan bukti menegenai salah laku dibuat oleh Ketua Menteri. Tetapi sehingga hari ini tiada bukti yang diberikan kepada masyarakat Awan atau laporan Polis dan PDRM. Tujuan yang jelas di sini ialah ingin membuat satu pesepsi buruk dengan cara penipuan dan bukannya menuntut keadilan.

Kedua, JUJU menipu bahawa penangkapannya ialah penangkapan politik sedangan penangkapan dia adalah diatas Laporan Awan disebabkan oleh kenyataan menfitnah dan jelik terhadap pemimpin. Kalau betul wujud penangkapan politik tentu sekali beliau tidak akan ditangkap melalui prosedur undang-undang yang Sah.

Ketiga, sebenarnya Gerakan yang JUJU buat hanyalah gerakan individu dan tidak wujudpun kumpulan atau gerakan besaran yang menyokong dan membawa nama gerakan anak muda. Buktinya, sepanjang kewujudan gerakan yang JUJU nyatakan tiada organisasi atau susuk lain anak muda sabah yang lain atau secara beramai-ramai yang konsisten bersama gerakan ini. Gerakan yang diwujudkan sebenarnya adalah kepenting JUJU untuk mendapat perhatian dan tempat bukan membawa aspirasi rakyat Sabah.