Doris Mengelar diri sebagai kumpulan Pemisah bawa isu tandas Kotor salah YB?

Diterbitkan pada: 4:52PM 21/07/2016
Kategori: Uncategorized
212 Pembaca

 

sabahan

Gerakan yang terkenal dengan gerakan SSKM Sabah Sarawak Keluar Malaysia kehabisan isu untuk disuarakan dan dijadikan modal untuk menghentam pihak kerajaan. Baru- baru ini su tandas kotor pula dia salahkan YB Anita Baranting (ADUN TANDEK), Kota marudu semepena majlis yang diadakan.

 

Tandas

Memang benar isu kebersihan merupakan isu penting tetapi kita tidak boleh salah YB semata-mata keraja kebersihan tandas tidak memuaskan. Tengok sahaja di negara maju isu kebersihan dapat diatasi yang penting adalah kesedaran rakyat mengenai kebersihan. Takkanlah tandas rumah dan awan kotor kita nak salahkan orang lain. Perkara pertama ialah mengenai tanggungjawab diri sendiri.

Sebenarnya, gerakan yang mengelar mereka ini pemisah telah menurunkan martabat mereka apabila tidak memikir panjang untuk membawa sesuatu isu. Memang benarlah SSKM ini hanya boleh bawa isu kampung-kampung sahaja bukan isu serius seperti isu masyarakat dan negeri.

Banyak lagi isu-isu lain yang memalukan mereka bawa antaranya isu kaum dan agama yang sebenarnya tidak membawa kepada kebaikan kepada negeri kita kerana boleh menyumbang kepada pepecahan.