Lagi Fitnah Jufazli berkenaan bangunan milik ketua menteri disewakan kepada kerajaan negeri

Diterbitkan pada: 12:22PM 26/07/2016
630 Pembaca

Kenyataan terbaru Julfazli ialah tuduhan bahawa bangunan hak milik ketua menteri sabah disewakan kepada kerajaan negeri dan mempersoalkan mengenai mengapa beberapa jabatan negeri dan petadbiran negeri kononnya menyewa bangunan milik Musa Aman dan membiarkan bangunan rasmi negeri dan memberi contoh mini putrajaya di jalan sulaman salah satu bangunan kerajaan negeri. Masalah terbesar Juzfali ialah tidak menyelidik sedalamnya mengenai isu ini.

Untuk maklumat Saudara Jufazli kena bezakan antara komplex bangunan persekutuan atau mini putrajaya dengan bangunan kerajaan negeri. Mini putrajaya ini sudah tentulah dalam kompleks tersebut terdiri daripada angensi-angensi dan jabatan-jabatan yang banyak daripada persekutuan sudah memenuhi kompleks persekutuan.

Hal ini menyebabkan beberapa jabatan dan pertadbiran negeri menyewa bangunan sementara dan bukan di dalam satu bangunan sahaja atau bangunan yang diwajibkan untuk menyewa  bangunan di bawah Musa Aman (seperti tuduhan).  Untuk maklumat banyak jabatan lain menyewa pejabat di bangunan swasta lain.

Bangunan atau kompleks rasmi pertadbiran negeri pula masih dalam pembinaan dan akan dijangka siap sepenuhnya tahun ini. Bangunan yang siap ini milik sepenuhnya kerajaan negeri. Bagaimana pula saudara Jufzli boleh membuat fitnah yang sangat besar dengan menuduh bangunan ini milik pesendirian?

bangunan negeri

Kompleks Pentadbiran Kerajaan Ne­geri Sabah, Teluk Likas telah dibina  di bawah syarikat Bina Puri.(sengaja mention ini supaya tiada lagi fitnah membuta). Bina Puri diberi kontrak untuk menjalankan projek pembinaan kompleks berkenaan yang diberikan bajet oleh kerajaan persekutuan. Kompleks bangunan negeri ini sepenuhnya milik kerajaan negeri yang akan memuatkan jabatan dan pertadbiran negeri sabah.

Pusat-Pentadbiran-Negeri-Sabah-PPNS-520x250

Pesanan untuk Jufazli jika mahu berjuang sekalipun gunalah cara yang betul dengan ada fakta yang betul dan bukan fitnah. Kerana matlamat tidak menghalalkan cara.