RETORIK POLITIK PARTI WARISAN. DEWAN HAKKA TIDAK SAMPAI KAPASITI 5000 ORANG.

Diterbitkan pada: 11:08AM 28/11/2016
Kategori: Pro Politik
607 Pembaca

retorik1

Parti baru di sabah iaitu parti warisan banyak menggunakan kaedah retorik dan persepsi dalam media sosial. Apabila menyatakan bahawa dewan Hakka telah memuatkan 5000 orang penyokong warisan? sedangkan dewan itu hanya boleh memuatkan 1500 orang sahaja. Mereka sahaja memuar-uarkan seolah-olah ramai yang menyokong parti ini. padahal tidak sampai begitu.

Seterusnya, parti in juga banyak membuat kemyataan yang tidak benar dengan menyatakan bahawa ketua bahagia dan orang-orang kanan dalam parti memerintah keluar UMNO. Tetapi perkara itu langsung tidak berlaku sama sekali seperti yang diuar-uarkan di media sosial. Nampak teknik mereka lebih kepada mewujudkan pesepsi parti baru ini kononnya disokong.

Parti sepihan ini sebenarnya lahir disebabkan kekecewaan pemimpin politik yang mahukan kuasa bukan disebabkan oleh aspirasi rakyat sabah. Kalau benar berjuang untuk rakyat sabah. Kenapa tidak semasa menjadi menteri dan orang penting tidak lantang sebut mengenai Sabah. tetapi bila disingkirkan baru kononya berjuang.