Siapa JUJU sebenarnya? Kenapa Terlalu ghairah menyerang Ketua Menteri?

Diterbitkan pada: 2:46PM 27/12/2016
Kategori: Uncategorized
558 Pembaca

JUJU jika kita lihat begitu bersungguh menyerang Musa Aman iaitu ketua menteri Sabah. Tidak kira di alam maya dan di kawasan DUN Sibuga. Serangan yang dilakukan banyak menggunakan kaedah fitnah dan memberi pesepsi negatif kepada rakyat Sabah terhadap ketua Menteri Sabah. Persoalan yang sangat besar. Siapa sebenarnya JUJU?  dan kenapa terlalu ghairah menyerah CM?

Sebenar seseorang tidaklah begitu berani dalam sesuatu hal itu jika tiada yang memyokongnya daripada belakang. Bagi penulis JUJU sebenarnya ditaja oleh beberapa ahli politik yang sebenar ingin mendapat tempat dan ingin menjatuhkan CM. JUJU sebenarnya dijadikan buah bidak dalam pencaturan politik yang dilakukan oleh pihak tertentu. JUJU mungkin diberikan atau dijanjikan sesuatu supaya beliau bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja kotor ini atau digelar sebagai black hand dalam politik.

Hal ini dapat dibuktikan dengan terang. Beliau yang sudah tiada pekerjaan masih mampu memberi sumbangan kepada penduduk dan masih boleh membuat jelajah. Padahal semua ini memerlukan dana. Dengar-dengar PAWAS menyusun strategik ingin menawan bahagian-bahagian yang ada di Sandakan. Jadi Juju adalah Catur atau boneka yang sesesuai untuk usaha ini.

Jika PAWAS memerintah mungkin keadaan Sabah sama dengan keadaan pulau-pulau dan kawasan semporna yang masih lagi dibelenggu dengan masalah air dan kemudahan asas.